Uddannelse

Jernbanen tilbyder mange spændende jobs, og der er derfor stor efterspørgsel efter ingeniører med viden om jernbane. For at opfylde det behov er der på DTU oprettet en studielinje i jernbaneteknologi. Som færdig jernbaneingeniør har du særdeles gode muligheder for at få job i de mange virksomheder, der arbejder indenfor jernbanen.
Studielinje i jernbaneteknologi

Hvad laver en jernbaneingeniør

Peter Juel Jensen, tidligere jernbaneingeniørstuderende ved DTU, forklarer om jernbaneingeniørens fagområde.
Hvad laver en jernbaneingeniør?

Om uddannelsen

Der uddannes jernbaneingeniører på DTU, hvor der er en studielinje i Jernbaneteknologi. På studielinjen i Jernbaneteknologi kan du vælge kurser, hvor du lærer om signalanlæg, spor, tog, kørestrømsforsyning, trafikplanlægning, projektledelse og meget andet.

Hands on fra dag 1

I undervisningen møder du fagligt kompetente undervisere fra virksomheder, der arbejder med jernbane. Du kommer på besøg på værksteder, i fjernstyringscentraler langs banen og får rig mulighed for at prøve teorierne af på virkelige jernbaneprojekter. Samarbejdet med virksomhederne i branchen betyder også, at der er kort vej til studiejobs og projektopgaver. Det kan hurtigt føre et fast job med sig, efter du har afsluttet dit studie.