Uddannelse og støtte til projekter

Jernbanen tilbyder mange spændende jobs, og der er derfor stor efterspørgsel efter ingeniører med viden om jernbane. For at opfylde det behov er der på DTU oprettet en studielinje i jernbaneteknologi. Som færdig jernbaneingeniør har du særdeles gode muligheder for at få job i de mange virksomheder, der arbejder indenfor jernbanen.
Studielinje i jernbaneteknologi

 

Hands on fra dag 1

I undervisningen møder du fagligt kompetente undervisere fra virksomheder, der arbejder med jernbane. Du kommer på besøg på værksteder, i fjernstyringscentraler langs banen og får rig mulighed for at prøve teorierne af på virkelige jernbaneprojekter. Samarbejdet med virksomhederne i branchen betyder også, at der er kort vej til studiejobs og projektopgaver. Det kan hurtigt føre et fast job med sig, efter du har afsluttet dit studie.

 

Hvad laver en jernbaneingeniør?

Peter Juel Jensen, tidligere jernbaneingeniørstuderende ved DTU, forklarer om jernbaneingeniørens fagområde.
Hvad laver en jernbaneingeniør?

 

Støtte til uddannelses- og forskningsaktiviteter

Vi yder økonomisk støtte til forsknings- og uddannelsesaktiviteter, der kan styrke jernbane og dens aktører. Der kan søges om midler til uddannelses- og forskningsaktiviteter med relevans for branchen som fx udvikling af jernbanefaglige cases og undervisningsforløb, støtte til Ph.d.-projekter, medfinansiering af kurser, studieture mv. Du kan læse mere på siden støtte til uddannelses- og forskningsaktiviteter.

Uddannelse og støtte til projekter - Banebranchen

Banebranchen • Nordre Frihavnsgade 106 4 tv • 2100 København • Tlf. (+45) 53 70 80 49 • secretary@banebranchen.dk • CVR 34780552